2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Apie Kauną

Trumpai apie Kauną ir kuo jis yra išskirtinis:
  • Kaunas – Lietuvos kultūros, tradicijų ir istorijos židinys.
  • Antras pagal dydį ir reikšmę Lietuvos miestas, turintis turtingą istorija.
  • Svarbus geografine padėtimi bei ekonominiu požiūriu.
  • Ne tik senų tradicijų miestas, bet ir stambus mokslo, verslo, pramonės ir kultūros centras.
  • Atviras draugams ir bendradarbiavimo partneriams, imlus inovacijoms ir patrauklus investicijoms.
  • Garsėja jame vykstančiais įvairaus žanro festivaliais ir šventėmis.
 Kiekvieną pavasarį ir rudenį vykstantis tarptautinis festivalis "Kaunas jazz" kviečia "padžiazuoti" kartu su žymiausiais atlikėjais.
Pasaulyje žinomas Pažaislio klasikinės muzikos festivalis vyksta visus tris vasaros mėnesius. Festivalio svečiai – žvaigždės iš viso pasaulio.
Kaunas yra ir Lietuvos krepšinio sinonimas. Būtent šiame mieste 1922 m. įvyko pirmosios krepšinio rungtynės, o krepšinio komanda „Žalgiris“ garsina ne tik Kauno miestą , bet ir visą Lietuvą sporto pasaulyje ir ne tik.
Kaunas yra vienintelis miestas Lietuvoje, priklausantis tarptautinei miestų sąjungai „Naujoji Hanza" ir sėkmingai pasirodo ir pristato savo virtuvės, tautodailės, muzikos, teatro paveldą kasmetinėje sąjungos šventėje „Tarptautinės Hanza dienos". Be to, nuo 2005 m. kasmet į Kauną suvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos, kad galėtų sudalyvauti reginyje „Hanza Kaunas“, pasigrožėti išskirtiniu Kauno senamiesčiu ir, kas svarbiausia, pasinerti į viduramžius: pasimatuoti šarvus, pažaisti viduramžių žaidimus, paskanauti senosios Europos patiekalų, pasiklausyti trubadūrų dainų, pamojuoti kardu, stebėti nakties dangų nuspalvinusį fejerverką ir daug, daug daugiau.
Kaunas turi ką pasiūlyti kiekvienam!


1 komentaras: